Larmoperatör

Larmoperatör

Som larmoperatör arbetar du med att hantera inkommande larm och samtal från SOS Alarm (112) och andra händelser kopplat till det kommunala räddningstjänstuppdraget. Du leder räddningsinsatser i samarbete med vakthavande befäl, räddningsledare, polis, sjukvård, väktare med flera. 

Under tiden som larm- och ledningsoperatören lyssnar på samtalet larmar hen ut resurser till platsen för olyckan och håller sedan radiokontakt med brandmän och befäl under hela insatsen. Larm- och ledningsoperatören bevakar också kommunala objekt via kameraövervakning (CCTV), för att motverka att brand och skadegörelse uppstår på allmän plats. Detta görs i samarbete med kommun och väktare. 

Det inkommer även automatiska brandlarm, inbrottslarm och hisslarm till larmcentralen. Larm- och ledningsoperatören hanterar en mängd olika samtal från kunder och jourer efter kontorstid och har kontakt med till exempel anläggningsskötare. 

Som person är du stabil och trivs med ett stundtals högt tempo. Du har hög servicenivå och behärskar konsten att kommunicera lugnt och tryggt även i pressade situationer. 

Välkommen med din ansökan! 

Lediga tjänster

Nedan hittar du alla våra lediga tjänster just nu. Om du hittar något som passar, skicka in en ansökan idag!